Leang Leang, tel. 0317-350 950
Bacchus, 1998, formaat 160 cm x 70 cm, restaurant, Utrecht

Muurschilderingen


Eeuwen oud maar tijdloos!

Het beschilderen van muren is zo oud als de mensheid zelf. Het is een creatieve manier van communiceren. Het prikkelt de fantasie en leidt tot nieuwe gedachten en ideeën.Maaike van Mourik, van kunstenaarsbedrijf Leang Leang kan met muurschilderingen een bestaande ruimte omtoveren tot een omgeving, die een bijzondere sfeer uitademt. Een café of restaurant wordt een andere wereld. Een kale kantoormuur wordt een bron van inspiratie. Muurschilderingen laten een onuitwisbare indruk achter op iedereen. Muurschilderingen zijn een van deoudste vorm van kunst. Getuigen zijn de vele prehistorische grotschilderingen. De naam Leang Leang verwijst hiernaar. Het is de naam van een Indonesisch dorpje waar eeuwenoude grottekeningen zijn aangetroffen. In de Romeinse tijd waren muurschilderingen een manier om boodschappen over te brengen. Tot op de dag van vandaag spelen muurschilderingen een belangrijke rol in de samenleving.

De muurschilderingen die ik maak kunnen variëren van gedetailleerd en natuurgetrouw tot strak of abstract in veel verschillende stijlen. Hierbij kan gedacht worden aan romantisch trompe l'oeil of abstract kunstwerk. Om een beeld te krijgen van wat er zoal mogelijk is kunt u mijn werk bekijken in de presentatie. Allerlei onderwerpen zijn mogelijk. De wensen van de opdrachtgever spelen hierbij een doorslaggevende rol.

Klik dit plaatje aan voor een uitvergroting

Naast muurschilderingen maak ik ook decoraties en schilderijen in opdracht. Ook ontwerp ik logo's, geboorte- en trouwkaartjes en kunt u bij mij terecht voor illustraties.

Uiterwaarde van Wageningen, 1999, formaat 2 m x 2,5 m.
Kunstenaarsbedrijf Leang Leang
Lindelaan 23
6871 DW Renkum
Nederland
Tel: 0317-350 918 / bgg. 06-511 90 250 (na 10 Januari 2003)
E-mail: leanglea@xs4all.nl